کد مطلب: 205093
سبقت شهريه مدارس از تورم
تاریخ انتشار : 1395/03/09 17:03:54
نمایش : 1894
جاي خالي کمبود نظارت و دريافت شهريه هاي سر به فلک کشيده از دانش آموزان برخي مدارس غير دولتي صداي اعتراض والدين را درآورده است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، با شروع تابستان، دغدغه ثبت نام دانش آموزان هم براي والدين شروع مي‌شودT دغدغه‌اي که اغلب با تفکر پرداخت هزينه بيشتر براي تحصيل بهتر فرزندان همراه مي‌شود. اما آنچه در اين ميان جلب توجه مي‌کند شهريه‌هايي است که از والدين دانش آموزان مطالبه مي‌شود. شهريه‌هايي که حتي با مبلغ سال قبل همان مدرسه هم هم‌خواني ندارد.

 

آمارها نشان مي دهند بيش از 17 درصد دانش آموزان کشور در مدارس غيردولتي تحصيل مي‌کنند و اين ميزان بر اساس تبليغات و دغدغه والدين روز به روز بيشتر مي‌شود، به گونه‌اي که والدين تحصيل فرزندشان در اين مدارس را تضميني براي ورود آن‌ها به دانشگاه و موفقيت تحصيلي مي‌دانند.

 

اما آنچه مهم است اين مبالغ هنگفت تحت چه عنواني اخذ مي‌شوند؟ در بررسي‌هايي که به صورت سرزده از تعدادي از اين مدارس داشته‌ايم، عمده مبالغ در جهت فعاليت‌هاي فوق برنامه گرفته مي‌شود فعاليت‌هايي که استاندارد معيني براي آن وجود ندارد و در واقع کسي نمي‌داند پشت اين واژه چه اهداف و تفکري جاي دارد.

 

تفاوت کيفي بين مدارس دولتي و غير دولتي
يکي از والدين با بيان اينکه هيچ تفاوت چشم گيري بين مدارس دولتي و غير دولتي مشاهده نمي شود، اظهار داشت: بنده به دليل اينکه در محدوده سکونت ما مدرسه دولتي وجود ندارد به اجبار فرزند خود را در يک مدرسه غيرانتفاعي ثبت نام کرده ام که براي پرداخت آن در طول سال با مشکل مواجه هستيم.

 

وي گفت: اگر مدارس دولتي از کيفيت مطلوبي برخوردار بوده و بتوانند از امکانات و تجهيزات مناسب و معلمان مجرب بهره بگيرند خانواده ها مجبور نمي شوند فرزندان خود را با شهريه هاي بالا در مدارس غير دولتي ثبت نام نمايند.

 

رقابت شهريه مدارس با تورم
در حالي که شهريه هاي سر به فلک کشيده با شروع هر سال تحصيلي باعث اعتراض والدين مي شود اما مديرکل سازمان مدارس غيردولتي   وزارت آموزش و پرورش درباره جزئيات افزايش شهريه مدارس غيردولتي به همشهري اينگونه توضيح مي‌دهد: براساس ماده 15و 16تاسيس مدارس غيردولتي، الگوي شهريه از 2سال پيش تدوين شده بود و سال گذشته نيز به‌طور آزمايشي اجرا شد اما امسال به‌طور رسمي به همه مدارس ابلاغ شده است.

 

مجتبي زيني‌وند با توضيح اينکه نحوه تعيين شهريه براساس 7سرفصل دوره‌هاي تحصيلي، سطح فعاليت‌هاي آموزشي و پرورشي، برنامه‌هاي مدارس طي سال تحصيلي، فعاليت‌هاي فوق‌برنامه‌، فضاي فيزيکي و تجهيزات و نرخ تورم کشور تعيين مي‌شود، مي‌گويد:«شهريه متناسب با ساعات ارائه شده مدارس در قالب فعاليت‌هاي مدارس، ساعات فوق‌برنامه آموزشي و پرورشي است که از سوي مؤسسان مدارس ارائه و اعلام مي‌شود. به‌طور کلي شاخص‌هايي شامل ساعت آموزشي، تعداد کلاس، تعداد دانش‌آموز، ظرفيت نوسازي، ميانگين حقوق، اجاره بها، تعداد عوامل اجرايي، ماه‌هاي پرداخت حقوق به معلمان و کارکنان، بيمه کارکنان، تعداد نيروهاي آزاد و ساير هزينه‌ها و شاخص‌هاي آموزش و پرورش در فرم مشخصي تعيين شده و اين شاخص‌ها به علاوه 7 سر فصل الگو شهريه مدارس را تعيين مي کند.

 

کمبود نظارت بر شهريه هاي نجومي
مجتبي زيني‌وند مدير کل مدارس غير دولتي در خصوص شهريه مدارس گفت: در سال‌هاي گذشته الگوي شهريه وجود نداشت و برخي مدارس مبالغ غير متعارفي را به خانواده‌ها اعلام مي‌کردند اما امسال شهريه مصوب بر اساس هفت سرفصل قانوني مشخص شده که مدارس طبق آن ميزان شهريه‌ را اعلام مي‌کنند و موظفند پوستر شهريه به همراه مستندات آموزشي را در معرض ديد اوليا قرار دهند.

 

مدير کل سازمان مدارس غير دولتي در خصوص فعاليت‌هاي فوق برنامه عنوان کرد: در سال‌هاي گذشته فعاليت‌هاي تابستاني در برخي از مدارس اجباري بود ولي از اين پس برنامه فعاليت‌هاي آموزشي بايد به آموزش و پرورش ابلاغ شود تا مورد تأييد قرار بگيرد، ستاد نظارت بر ثبت نام و شهريه مسائل مربوط را بررسي مي‌کند.

 

زيني‌وند در ادامه گفت: تيم‌هاي مدارس غير دولتي به صورت هفتگي از مدارس بازديد کرده تا کيفيت آموزشي مدارس را کنترل کنند و مشاوران تربيتي و مربيان پرورشي موظف‌اند وضعيت آموزشي دانش‌آموزان را به اوليا آن‌ها اعلام کنند.

 

وي در خصوص نظارت و بازرسي مدارس غير دولتي اظهار داشت: امسال برخورد با مدارس متخلف سختگيرانه‌تر است، لغو ابلاغ، توقف موقت و تذکر کتبي از جمله اين برخورد است، چنانچه تذکر مجددا تکرار شود لغو مديريت را به دنبال دارد.

 

بهانه اي به نام خدمات ويژه بر اخذ شهريه هاي هنگفت
با وجود سازوکارها ي مختلفي که براي اخذ شهريه مبتني بر قوانين مدارس غيردولتي تعيين شده است اما باز هم والدين از مبالغ هنگفتي که براي ثبت نام  در مدارس غيردولتي طلب مي شود، مي نالند.

 

خدمات ويژه عنواني است که راهي براي سواستفاده موسسان مدارس غيردولتي ايجاد کرده تا از اين طريق سرپوشي بر دريافتي هاي غير معقول خود بگذارند و با ارائه خدماتي که فقط نامي از آن ها وجود دارد،راهي براي فرار از نظارت بازرسان ايجاد کنند.

 

 زيني وند در اين باره گفت: با توجه به نظارت شديدي که مسئولان مدارس غير دولتي براي سال تحصيلي جديد در نظر گرفتند و همچنين الگوي تعيين شهريه به طور رسمي در تمامي مدارس غير دولتي اجرايي مي شود موسسان متخلف نمي توانند به اين بهانه شهريه هايي بيش از نرخ مصوب از خانواده ها دريافت کنند.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html